Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine beyazı pogacaya katılacak )
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
İç malzemesi;
- Lor peynir veya peyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Üzeri için :
- Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt
- Susam veya çörek otu
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri hamur yoğuracağımız kaba koyuyoruz ve unu yavaş yavaş ilave ediniz, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp cevizden büyük parçalar alıp elimizle açıyoruz ve içine çökelek veya peynir harcımızı koyuyoruz.
- Tüm hamurumuz bittikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 20 dk tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu veya susam serpiyoruz.
- 200 derecelik fırında 25 dk pişiriyoruz üzeri kızaran poğacalarimiz yemeğe hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder