4 Temmuz 2020 Cumartesi

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine beyazı pogacaya katılacak )
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
İç malzemesi;
  • Lor peynir veya peyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
Üzeri için :
  • Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt
  • Susam veya çörek otu

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri hamur yoğuracağımız kaba koyuyoruz ve unu yavaş yavaş ilave ediniz, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp cevizden büyük parçalar alıp elimizle açıyoruz ve içine çökelek veya peynir harcımızı koyuyoruz.
  4. Tüm hamurumuz bittikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 20 dk tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, çörek otu veya susam serpiyoruz.
  6. 200 derecelik fırında 25 dk pişiriyoruz üzeri kızaran poğacalarimiz yemeğe hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder