Tartolet (Pastane Usulü Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 150 gram tereyağ
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- Yarım bardak şeker
- 2 su bardağı un ( ölçülü ekleyin )
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 4 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için;
- Çilek
- Kiraz
Tartolet (Pastane Usulü Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru hazırlayalım un hariç tüm malzemeleri kaba alalım unu ölçülü ekleyelim, yumuşak bir hamur olacak, un eksiltip azaltılabilir.
- Hazırlanan hamurun üzerini kapatıp buzdolabında bekletelim.
- Kreması için vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar çırparak karıştıralım, piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
- Piştikten sonra bir kaba alalım ve üzeri kabuklanmasın diye streçle kapatalım.
- Hamurumuzu çıkarıp tart kalıbımıza eşit şekilde yerleştirelim.
- 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirelim (çok kızarmasın) pişip soğuduktan sonra kremamızı dolaptan alalım ve sertleşen kremayı mikser ile karıştırıp çözdürelim.
- Daha sonra sıkma torbasına alıp şekil verip süsleyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder