4 Temmuz 2020 Cumartesi

Tartolet (Pastane Usulü Kıyır Kıyır) Tarifi

Tartolet (Pastane Usulü Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 150 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • Yarım bardak şeker
  • 2 su bardağı un ( ölçülü ekleyin )
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 4 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için;
  • Çilek
  • Kiraz

Tartolet (Pastane Usulü Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru hazırlayalım un hariç tüm malzemeleri kaba alalım unu ölçülü ekleyelim, yumuşak bir hamur olacak, un eksiltip azaltılabilir.
  2. Hazırlanan hamurun üzerini kapatıp buzdolabında bekletelim.
  3. Kreması için vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar çırparak karıştıralım, piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyelim.
  4. Piştikten sonra bir kaba alalım ve üzeri kabuklanmasın diye streçle kapatalım.
  5. Hamurumuzu çıkarıp tart kalıbımıza eşit şekilde yerleştirelim.
  6. 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirelim (çok kızarmasın) pişip soğuduktan sonra kremamızı dolaptan alalım ve sertleşen kremayı mikser ile karıştırıp çözdürelim.
  7. Daha sonra sıkma torbasına alıp şekil verip süsleyelim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder