28 Temmuz 2020 Salı

Pasta Tarifi

Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için:
  • 6 yumurta
  • 240 gram un
  • 240 gram şeker
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
Kreması için;
  • 4 tane sıvı krema(schlagsahne)
  • 8 tane (sahnesteif)
  • 200 gram mascarpone
  • Çilek marmelatı
  • Yada;
  • 4 poşet krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • Herhangi bir marmelat yada reçel
  • File badem
  • Sütlü çikolata 100 gram

Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pandispanyamızı yapalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpalım.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda 40 dakika pişirelim.
  4. Piştikten sonra hemen fırının kapağını acmayalım bi tahta kasık sıkıştıralım ki kekimiz sönmesin.
  5. Kremamız için krema, krema sertleştirici ve mascarponeyi bi 5 dakika kadar çırpalım.
  6. Yada 4 poşet krem santiyi 2 bardak soğuk sütle çırpalım.
  7. Ben pastanın dışı için sade krema ayırdım geri kalanına marmelat ekledim.
  8. Pişen ve soğuyan kekimi 3 parçaya bölelim çok kabardıysa 4 de olur.
  9. Daha sonra kekin en alt kısmı üste gelcek şekilde ayarlayalım çünkü en düzgün kısmı orası oluyor.
  10. Pasta kalıbımıza bir parça kekden koyalım ve üzerine az süt serpelim daha sonra üzerine kremamızı sürelim bu işlemi her kat için yapalım.
  11. Sade olarak ayırdığımız kremayıda en üstüne ve kenarlarına sürüp istediğimiz gibi süsleyelim ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder