Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için:
- 6 yumurta
- 240 gram un
- 240 gram şeker
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
Kreması için;
- 4 tane sıvı krema(schlagsahne)
- 8 tane (sahnesteif)
- 200 gram mascarpone
- Çilek marmelatı
- Yada;
- 4 poşet krem şanti
- 2 su bardağı süt
- Herhangi bir marmelat yada reçel
- File badem
- Sütlü çikolata 100 gram
Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk önce pandispanyamızı yapalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda 40 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra hemen fırının kapağını acmayalım bi tahta kasık sıkıştıralım ki kekimiz sönmesin.
- Kremamız için krema, krema sertleştirici ve mascarponeyi bi 5 dakika kadar çırpalım.
- Yada 4 poşet krem santiyi 2 bardak soğuk sütle çırpalım.
- Ben pastanın dışı için sade krema ayırdım geri kalanına marmelat ekledim.
- Pişen ve soğuyan kekimi 3 parçaya bölelim çok kabardıysa 4 de olur.
- Daha sonra kekin en alt kısmı üste gelcek şekilde ayarlayalım çünkü en düzgün kısmı orası oluyor.
- Pasta kalıbımıza bir parça kekden koyalım ve üzerine az süt serpelim daha sonra üzerine kremamızı sürelim bu işlemi her kat için yapalım.
- Sade olarak ayırdığımız kremayıda en üstüne ve kenarlarına sürüp istediğimiz gibi süsleyelim ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder