Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 2 adet yumurta sarısı (Akını bulamak için kullanacağız)
- Karabiber (bir çay kaşığı kadar )
- Pul biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 60 gram tereyağ
Bulamak için:
- Yumurta akı
- Galeta unu
- Un
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Patates Kroket Tarifi Yapılışı
- Patatesler haşlanır ve ezilip püre haline getirilir.
- Püre haline gelen patateslerimize tereyağını, baharatını ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştıralım.
- Pütürsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştıralım.
- Hazırladığımız patates harcımızdan yuvarlaklar elde edelim.
- Harcımızın dinlenmesi için yaklaşık yarım saat derin dondurucuda bekletelim.
- Dondurucudan çıkardıktan sonra her bir parçayı ilk önce una sonra yumurta akına ve son olarak galeta ununa güzelce buluyalım.
- Tüm kroketler hazır olduktan sonra pişirme aşamasına geçebiliriz. Afiyet olsun herkese.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder