21 Temmuz 2020 Salı

Patates Kroket Tarifi

Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 2 adet yumurta sarısı (Akını bulamak için kullanacağız)
  • Karabiber (bir çay kaşığı kadar )
  • Pul biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 60 gram tereyağ
Bulamak için:
  • Yumurta akı
  • Galeta unu
  • Un
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

    Patates Kroket Tarifi Yapılışı

    1. Patatesler haşlanır ve ezilip püre haline getirilir.
    2. Püre haline gelen patateslerimize tereyağını, baharatını ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştıralım.
    3. Pütürsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
    4. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştıralım.
    5. Hazırladığımız patates harcımızdan yuvarlaklar elde edelim.
    6. Harcımızın dinlenmesi için yaklaşık yarım saat derin dondurucuda bekletelim.
    7. Dondurucudan çıkardıktan sonra her bir parçayı ilk önce una sonra yumurta akına ve son olarak galeta ununa güzelce buluyalım.
    8. Tüm kroketler hazır olduktan sonra pişirme aşamasına geçebiliriz. Afiyet olsun herkese.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder