12 Temmuz 2020 Pazar

Patatesli ,Ispanaklı Ve Mantarlı Graten (Beşamel Sosuz) Tarifi

Patatesli ,Ispanaklı Ve Mantarlı Graten (Beşamel Sosuz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 demet ıspanak
  • 10 adet mantar
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı kirimizi toz biber ve pul biber
  • Sıvı yağ

Patatesli ,Ispanaklı Ve Mantarlı Graten (Beşamel Sosuz) Tarifi Yapılışı

  1. Uygun tavaya yarım çay bardağı sıvı yap dökülür.
  2. Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve soğan 2 dakika sotelenir.
  3. Daha sonra çok büyük olmıcak şekilde ince doğranmış patates eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir.
  4. Patatesler tam kızarmayacak.
  5. Başka bir tavada yüksek ateşte mantar sotelenir.
  6. Ayrı yapma sebebim güzel karamenize olması hepsini ayni tavada yapılırsa mantar çok sulanır.
  7. Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
  8. Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  9. Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
  10. Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  11. En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
  12. Uygun orta boy bir borcam tereyağ ile yağlanır ve harç içine boşaltılır.
  13. Düzlenir ve üzerine kaşar rendesi serpilir.
  14. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktığında dilimlenerek servis edilir afiyet olsun 😋.
İsteğe bağlı ıspanak miktarı çoğaltılabilinir.
Patatesler büyükse 2 adet kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder