Patatesli ,Ispanaklı Ve Mantarlı Graten (Beşamel Sosuz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 adet orta boy patates
- 1 demet ıspanak
- 10 adet mantar
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı kirimizi toz biber ve pul biber
- Sıvı yağ
Patatesli ,Ispanaklı Ve Mantarlı Graten (Beşamel Sosuz) Tarifi Yapılışı
- Uygun tavaya yarım çay bardağı sıvı yap dökülür.
- Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve soğan 2 dakika sotelenir.
- Daha sonra çok büyük olmıcak şekilde ince doğranmış patates eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir.
- Patatesler tam kızarmayacak.
- Başka bir tavada yüksek ateşte mantar sotelenir.
- Ayrı yapma sebebim güzel karamenize olması hepsini ayni tavada yapılırsa mantar çok sulanır.
- Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
- Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
- Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
- Uygun orta boy bir borcam tereyağ ile yağlanır ve harç içine boşaltılır.
- Düzlenir ve üzerine kaşar rendesi serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derce fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktığında dilimlenerek servis edilir afiyet olsun 😋.
İsteğe bağlı ıspanak miktarı çoğaltılabilinir.
Patatesler büyükse 2 adet kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder