22 Temmuz 2020 Çarşamba

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3-4 damla limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Püf Noktalarıyla Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Sıvıyağı tavamıza alıp şehriyeleri sıvı yağla kavuruyoruz.
  2. Kavrulan şehriyelere yıkadığımız pirinçlerimizi ekliyoruz.
  3. Pirinçleri de 3-4 dk kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. ( 3-4 damla limon koyup karıştırıyoruz. Bu parlak olmasını sağlayacaktır. Şekeri de ilave ediyoruz bu da tane tane olmasını sağlayacaktır. ) şimdi suyunu koyabiliriz.
  4. Ardından tuzunu ekliyoruz.
  5. Ve bir kaşık tereyağımızı da suyunun üzerine koyuyoruz kendisi eriyecektir.
  6. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. ( pilav yaparken suyunu koyduktan sonra çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim. Karıştırılırsa lapa olması yüksek ihtimal. )
  7. Suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve 10-15 dk dinlenmesini bekleyelim. Tane tane lezzetli bir pilav olacaktır. Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder