Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi
Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan (büyük boy)
- 15 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 dal taze biberiye
- 5 adet defne yaprağı
- ½ yemek kaşığı acı pulbiber
- ½ yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tane karabiber (Veya aynı miktarda toz karabiber)
- 1,5 yemek kaşığı dağ kekiği
- 1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)
Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi Yapılışı
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine birkaç parçaya ayrılmış soğan ve sarımsaklar konularak 150° fırında kurutulur.
- Fırından çıkıp soğuduktan sonra bıçak yardımıyla küçük parçalara ayrılırlar.
- Büyük bir havanda biberiye, birkaç parçaya ayrılmış defne yaprağı ve kekik iyice ufalanır.
- Tüm sebze ve baharatlar bir kabın içerisinde iyice harmanlanır. (karışımı değirmende saklayacaksanız karabiberi tane kullanmanızı tavsiye ederim).
- Cam bir kavanozda max. 6 ay saklanabilir. Afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder