6 Temmuz 2020 Pazartesi

Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi

Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan (büyük boy)
  • 15 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 dal taze biberiye
  • 5 adet defne yaprağı
  • ½ yemek kaşığı acı pulbiber
  • ½ yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber (Veya aynı miktarda toz karabiber)
  • 1,5 yemek kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)

Salata Ve Diyet Yemekler İçin Baharat Tarifi Yapılışı


  1. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine birkaç parçaya ayrılmış soğan ve sarımsaklar konularak 150° fırında kurutulur.
  2. Fırından çıkıp soğuduktan sonra bıçak yardımıyla küçük parçalara ayrılırlar.
  3. Büyük bir havanda biberiye, birkaç parçaya ayrılmış defne yaprağı ve kekik iyice ufalanır.
  4. Tüm sebze ve baharatlar bir kabın içerisinde iyice harmanlanır. (karışımı değirmende saklayacaksanız karabiberi tane kullanmanızı tavsiye ederim).
  5. Cam bir kavanozda max. 6 ay saklanabilir. Afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder