3 Temmuz 2020 Cuma

Saray Pilavı Tarifi

Saray Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tablet tavuk bulyon
  • Yarım su bardağı badem ( arttırıp azaltabilirsiniz.)
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım  çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığının ucu ile tarçın
  • Tuz

Saray Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Katı ve sıvı yağı tencereye alın kızdırdıktan sonra yıkanmış pirinci ilave edin.
  2. Pirinci rengi kar beyazı olana kadar kavurun.
  3. Rengi dönen pirincin üzerine suyunu ilave edin.
  4. Tavuk bulyon ve 1 adet küp şeker atıp karıştırın.
  5. Ocağın altını kısın yavaş yavaş suyunu çekmesini bekleyin.
  6. Pilav pişerken bademlerin üzerine kaynar su dökün. Kabukları çıksın.
  7. Tüm bademleri kabuklarından ayırın ve tereyağı ile kavurun.
  8. Demini alan pilavın üzerine bademleri, ince kıyılmış dere otunu, kuş üzümünü ve sırasıyla baharatları ekleyin.
  9. Bütün malzemeleri karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş pilavınızı servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder