Saray Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tablet tavuk bulyon
- Yarım su bardağı badem ( arttırıp azaltabilirsiniz.)
- 1/4 (çeyrek) demet dereotu
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığının ucu ile tarçın
- Tuz
Saray Pilavı Tarifi Yapılışı
- Katı ve sıvı yağı tencereye alın kızdırdıktan sonra yıkanmış pirinci ilave edin.
- Pirinci rengi kar beyazı olana kadar kavurun.
- Rengi dönen pirincin üzerine suyunu ilave edin.
- Tavuk bulyon ve 1 adet küp şeker atıp karıştırın.
- Ocağın altını kısın yavaş yavaş suyunu çekmesini bekleyin.
- Pilav pişerken bademlerin üzerine kaynar su dökün. Kabukları çıksın.
- Tüm bademleri kabuklarından ayırın ve tereyağı ile kavurun.
- Demini alan pilavın üzerine bademleri, ince kıyılmış dere otunu, kuş üzümünü ve sırasıyla baharatları ekleyin.
- Bütün malzemeleri karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Dinlenmiş pilavınızı servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder