3 Temmuz 2020 Cuma

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yaklaşık 6 su bardağı su(yarı yarıya et veya tavuk suyu yada et suyu bulyon kullanırsanız daha lezzetli olur)
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın ve eritin içine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Dikkat edin unun rengi koyulaşmasın.
  3. Üzerine soğuk suyu ve ilave edecekseniz et suyunu ilave edip karıştırın.
  4. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı da ekleyin.
  5. Kıvamını kontrol edin koyuysa biraz sıcak su ilavesi yapın.
  6. En son üzerine sosunu dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder