20 Temmuz 2020 Pazartesi

Şehriyeli Kavurma Bulgur Pilavı Tarifi

Şehriyeli Kavurma Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlı bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı arpa veya tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu/et suyu/sebze suyu

Şehriyeli Kavurma Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. Sıvıyağ ve tereyağını tencereye alıp ısıtın.
  2. Isınan yağa şehriyeler ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun.
  3. Şehriyeler kavrulunca bulguru da ilave edin.
  4. Bulgur beyaz beyaz olduğunda tuzu ve sıcak suyunu ilave edip ocağın altını kısın.
  5. Bulguların üzeri göz göz olunca son bir karıştırıp alt üst edin ve ocağın altını kapatın.
  6. 10 dakika dinlendirir pilavınızı servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder