Kremalı Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Tabanı için;
- 3 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 paket çikolatalı sos
- 3, 5 çay bardağı süt
Süsleme için:
- 40 gram kırılmış fındık
- ya da hindistan cevizi ve kakao karışımı (rendelenmiş çikolata görüntüsü veriyor)
Kremalı Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı
- Krema için; tencereye süt, şeker, un, nişastayı alıp karıştırın. Orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Krema göz göz olunca üzerine vanilin ve margarini ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
- Kremayı soğumaya bırakın.
- Çikolata sosunu belirtilen ölçü ile hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Bir cezvede 1 çay bardağı sütü hafif ılıtın.
- Borcamın tabanına bisküvileri dizin üzerine sütle ıslatın.
- Soğuyan kremanın üzerine toz krem şantiyi ekleyip mikserle güzelce çırpın.
- Borcama dizdiğiniz bisküvilerin üzerine kremayı güzelce yayın.
- Kremanın üzerine bir kat daha bisküvi dizip yine sütle ıslatın.
- Son olarak çikolata sosunu güzelce bisküvilerin üzerine yayın.
- Üzerini dilerseniz hindistan cevizi kakao karışımı dilerseniz fındıkla süsleyebilirsiniz.
- En az 4-5 saat dolapta bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder