20 Temmuz 2020 Pazartesi

Kremalı Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi

Kremalı Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Tabanı için;
  • 3 paket kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için:
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 3, 5 çay bardağı süt
Süsleme için:
  • 40 gram kırılmış fındık
  • ya da hindistan cevizi ve kakao karışımı (rendelenmiş çikolata görüntüsü veriyor)

Kremalı Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Krema için; tencereye süt, şeker, un, nişastayı alıp karıştırın. Orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin.
  2. Krema göz göz olunca üzerine vanilin ve margarini ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
  3. Kremayı soğumaya bırakın.
  4. Çikolata sosunu belirtilen ölçü ile hazırlayıp soğumaya bırakın.
  5. Bir cezvede 1 çay bardağı sütü hafif ılıtın.
  6. Borcamın tabanına bisküvileri dizin üzerine sütle ıslatın.
  7. Soğuyan kremanın üzerine toz krem şantiyi ekleyip mikserle güzelce çırpın.
  8. Borcama dizdiğiniz bisküvilerin üzerine kremayı güzelce yayın.
  9. Kremanın üzerine bir kat daha bisküvi dizip yine sütle ıslatın.
  10. Son olarak çikolata sosunu güzelce bisküvilerin üzerine yayın.
  11. Üzerini dilerseniz hindistan cevizi kakao karışımı dilerseniz fındıkla süsleyebilirsiniz.
  12. En az 4-5 saat dolapta bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder