Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 6 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Yeşil mercimek 6 bardak su ile haşlanır. Çok pişmesin, yumuşaması yeterli. Kaynattığımız mercimegin suyunu hiç süzmeyin.
- Soğanlar küçük küçük doğranır ve yağ ile kavrulur.
- Mercimekler biraz yumuşadıktan sonra, 1,5 bardak bulgur eklenir.
- Suyunu çektikten sonra, kavurduğumuz yağlı soğanı dökelim ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyelim.
Dinlendirip servis edelim.
Not: Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeye özen gösterin, hem vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder