18 Temmuz 2020 Cumartesi

Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 6 su bardağı su (mercimeği haşlamak için)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Tuz

Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil mercimek 6 bardak su ile haşlanır. Çok pişmesin, yumuşaması yeterli. Kaynattığımız mercimegin suyunu hiç süzmeyin.
  2. Soğanlar küçük küçük doğranır ve yağ ile kavrulur.
  3. Mercimekler biraz yumuşadıktan sonra, 1,5 bardak bulgur eklenir.
  4. Suyunu çektikten sonra, kavurduğumuz yağlı soğanı dökelim ve damak tadınıza göre tuzunu ekleyelim.
Dinlendirip servis edelim.
Not: Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeye özen gösterin, hem vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder