Su Muhallebisi (Kakaolu) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 3 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
Su Muhallebisi (Kakaolu) Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye su, süt, şeker, nişasta ve kakaoyu koyup çırpıyoruz.
- Tenceremizi ocağın üstüne koyuyoruz orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynayınca altını kısıp ara ara karıştırarak 6-7 dakika kaynatıyoruz.
- Daha sonra kaselere boşaltıyoruz. Oda ısısına gelince üstünü istediğimiz gibi süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirip sonra afiyetle yiyoruz.
- Kıvamı kaselere boşaltırken çok koyu gibi gelmeyebilir ama buzdolabında soğudukça katılaşıyor.
Not: hangi çeşit olursa olsun yapılan su muhallebisinin yapıldığı gün tüketilmesini öneririm çünkü içinde su miktarı fazla olduğu için ertesi gün kaselerin üstüne biraz suyu çıkıyor aklınızda olsun 😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder