26 Temmuz 2020 Pazar

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı tavuk suyu(arzuya göre bulyon)
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal(arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyun.
  2. Tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp unu kavuralım.
  3. Tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve büyüklükte doğrayın.
  4. Mercimekleri bol suda yıkayın.
  5. İçine soğanları ilave edin kavurmaya başlayın.
  6. Ardından havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
  7. Üzerine mercimekleri, tavuk suyu ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
  8. Tuzunu ve baharatlarını ilave edelim.
  9. Sebzeler iyice yumuşayıp, mercimekler piştiğinde blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alın.
  10. Yaklaşık 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
  11. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder