26 Temmuz 2020 Pazar

Kabak Burrito (Meksika) Tarifi

Kabak Burrito (Meksika) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy sakız kabak (10 dakika haşlanacak)
Sosu için:
  • Bir miktar hafif sulandırılmış salça yahut ketçap
  • Toz biber
  • Tuz
İç harcı için:
  • 1, 5 yemek kaşığı karabuğday (12 dakika haşlanacak)
  • 3 adet cherry domates
  • 3 tatlı kaşığı konserve mısır
  • 3 adet jalapeno biber turşusu
  • Yarım kapya biber
  • Yarım soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
  • Dilim yahut rende kaşar
  • Kekik
  • Toz biber

Kabak Burrito (Meksika) Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp, baş kısımlarını alıyoruz ve ortadan ikiye uzunlamasına kesiyoruz.
  2. Çay kaşığı yardımıyla iç kısmını oyuyoruz ve uygun bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak suyla 10 dakika haşlıyoruz.
  3. Karabuğdayı uygun bir tencere yahut derin bir cezveye alıp bol suyla 12 dakika haşlıyoruz.
  4. Kabaklar ve karabuğday haşlanırken yarım kapya biber, yarım soğan, cherry domates ve jalapeno biber turşusunu minik küpler şeklinde kesip uygun bir kaba alıyoruz.
  5. Maydanozu ince ince kıyıp kestiğimiz sebzelere konserve mısırla birlikte ekliyoruz.
  6. Haşlanan kabak ve karabuğdayı süzüyoruz.
  7. Kabakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yahut uygun bir borcama dizip, kabakların içine bir miktar sulandırılmış salça yahut ketçap sürüyoruz ve üzerine damak tadımıza göre toz biber ve tuz serpiştiriyoruz.
  8. Karabuğdayı hazırladığımız sebze karışımına ekleyip baharatlarını da ekleyerek harmanlıyoruz ve kabakların içini dolduruyoruz.
  9. En son dilim kaşarları üzerine koyup toz biber ve kekik serpiştirerek 180 derece önceden ısınmış fanlı fırının en alttan bir üst katında 22 dakika pişiriyoruz.
  10. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder