24 Temmuz 2020 Cuma

Tane Tane Sebzeli Bahar Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi

Tane Tane Sebzeli Bahar Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 küçük kase bezelye
  • 1 küçük kase haşlanmış mısır
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Tane Tane Sebzeli Bahar Pilavı (Püf Noktaları İle) Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar. Sizlerle çok sevdiğim sebzeli bahar pilavı tarifimi paylaşmak istiyorum çok lezzetli görüntüsü de çok iç açıcı harika bir pilav !! masalarınızı renklendirecek ve severek yiyeceğiniz bir lezzet 👌.
Püf noktaları ile birlikte izlemek isterseniz alt kısma videosunu ekledim.
  1. Öncelikle pirinci ılık suda yirmi dk civarı bekletiyoruz bu arada soğanı ince ince yemeklik doğruyoruz.
  2. Havucu da küçük küpler şeklinde doğrayıp hazır ediyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağı alıyoruz üzerine doğranmış soğanı ekleyip sönene dek kavuruyoruz havuçları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Pirinçi bol su ile yıkayıp güzelce süzüyoruz tencereye ekleyip 10 dakika civarı güzelce kavuruyoruz.
  5. İçerisine tereyağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz tuzu bezelye dereotu ve mısırı da ekleyip bir iki tur daha kavurup 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip en kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye dek kapağını açmadan pişiriyoruz.
  6. Suyunu tamamen çektikten sonra dikkatlice karıştırıp 1-2  dakika daha ocakta tutup ocaktan alıyoruz.
  7. Üzerine kuru bez örtüp 15 dakika demlenmeye bırakıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder