21 Temmuz 2020 Salı

Tavuklu Hünkar Beğendi (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi

Tavuklu Hünkar Beğendi (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • Yarım kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz

    Tavuklu Hünkar Beğendi (Bu Lezzeti Kaçırmayın) Tarifi Yapılışı

    Miktarları istediğiniz şekilde çoğaltabilirsiniz.
    1. Közlenmiş patlıcanları minik minik olacak şekilde kıyalım.
    2. Soğanı yemeklik doğrayıp biberleri de küçük küçük doğrayalım.
    3. Tavuk etini de çok büyük olmayacak şekilde doğrayarak hazırlayalım.
    4. Uygun bir tavada yağı kızdıralım ve etleri içine alıp kavuralım üzerine soğanı biberleri döküp yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
    5. Salçasını baharatlarını ve tuzunu da ekleyip biraz pişirdikten sonra ocaktan alalım.
    6. Uygun bir tencerede yağı eritip unu dökelim bir kaç dakika kavurup sütü koyalım.
    7. Topaklanmaması için hızlıca karıştırıp kaynayıncaya kadar yine karıştırarak pişirip tuzu ve karabiberi dökelim.
    8. İçine önce peyniri koyalım karıştırdıktan sonra patlıcanları alalım hepsini güzelce harmanlayıp servis tabağına koyalım.
    9. Üzerine tavuklu harcı döküp servis edebilirsiniz.
    Deneyeceklere afiyet olsun❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder