23 Temmuz 2020 Perşembe

Tavuklu İçli Köfte Tarifi

Tavuklu İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için
  • 400 gram tavuk kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1/4 (çeyrek) maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

    Tavuklu İçli Köfte Tarifi Yapılışı

    1. İlk önce tavuk kuşbaşı etlerimizi minik minik doğrayalım.
    2. Daha sonra tavaya sıvı yağ ve ince ince doğradığımız soğanı alalım güzelce kavuralım.
    3. Soğanlar pembeleşince içerisine 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edelim.
    4. Salçamızda biraz kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız kuşbaşı etlerimizi ilave edip bi 10 dk kadar kavuralım.
    5. Daha sonra içerisine tuz ve baharatlarımızı ekleyip bir iki karıştırıp ocağın altını kapatalım.
    6. Ocağın altını kapattıktan sonra harcımızı içine 1 çay bardağı ceviz içi ve ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştıralım.
    7. İç harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
    8. Hamuru için; 2 su bardağı köftelik bulgur ve 1 çay bardağı irmiği derin bir kabın içine alalım.
    9. Üzerine 3 su bardağı kaynar suyumuzu dökelim. Kaşık yardımıyla bi iki karıştırıp üzerini streç film veya bir bez ile kapatıp 10 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
    10. Hamurumuz suyu çekip yumuşadıktan sonra üzerine yumurta, un, salça, tuz, pulbiber ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğuralım.
    11. Hamuru açarken elimizi ıslatmak için bir kase içerisine su koyalım.
    12. Elimizi önce ıslatalım, daha sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Baş parmağımızla elimizde çevire çevire ortasını açalım ( bu asama biraz sıkıntılı ama bir kaç sefer yaptıktan sonra rahat oluyor).
    13. Ortasını açtığımız hamurun içine iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyalım. ( ne çok dolu ne boş olacak. Çok dolu olmasın ki çatlamasın).
    14. Daha sonra kenarlardan çevirerek üst bölümünü kapatalım.
    15. Hamur bitene kadar bu işleme böyle devam edelim.
    16. Daha sonra küçük bir tencereye sıvı yağımızı alalım. Yağ iyice kızdıktan sonra köftelerimizi yağın içine atalım ve kızarınca içinden alalım.
    17. Deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun 💟😋🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder