Tavuklu İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için
- 400 gram tavuk kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1/4 (çeyrek) maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tavuklu İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavuk kuşbaşı etlerimizi minik minik doğrayalım.
- Daha sonra tavaya sıvı yağ ve ince ince doğradığımız soğanı alalım güzelce kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince içerisine 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edelim.
- Salçamızda biraz kavrulduktan sonra üzerine doğradığımız kuşbaşı etlerimizi ilave edip bi 10 dk kadar kavuralım.
- Daha sonra içerisine tuz ve baharatlarımızı ekleyip bir iki karıştırıp ocağın altını kapatalım.
- Ocağın altını kapattıktan sonra harcımızı içine 1 çay bardağı ceviz içi ve ince kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştıralım.
- İç harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; 2 su bardağı köftelik bulgur ve 1 çay bardağı irmiği derin bir kabın içine alalım.
- Üzerine 3 su bardağı kaynar suyumuzu dökelim. Kaşık yardımıyla bi iki karıştırıp üzerini streç film veya bir bez ile kapatıp 10 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz suyu çekip yumuşadıktan sonra üzerine yumurta, un, salça, tuz, pulbiber ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamuru açarken elimizi ıslatmak için bir kase içerisine su koyalım.
- Elimizi önce ıslatalım, daha sonra elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Baş parmağımızla elimizde çevire çevire ortasını açalım ( bu asama biraz sıkıntılı ama bir kaç sefer yaptıktan sonra rahat oluyor).
- Ortasını açtığımız hamurun içine iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyalım. ( ne çok dolu ne boş olacak. Çok dolu olmasın ki çatlamasın).
- Daha sonra kenarlardan çevirerek üst bölümünü kapatalım.
- Hamur bitene kadar bu işleme böyle devam edelim.
- Daha sonra küçük bir tencereye sıvı yağımızı alalım. Yağ iyice kızdıktan sonra köftelerimizi yağın içine atalım ve kızarınca içinden alalım.
- Deneyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun 💟😋🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder