23 Temmuz 2020 Perşembe

Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi (içine)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi (üzerine)

Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 3 yumurtayı bir kaba alalım, üzerine yavaş yavaş şekeri dökelim .
  2. Bir yandan çırpma teli ile çırpalım.
  3. Daha sonra 2 su bardağı sıvı yağını ekleyin.
  4. 1 su bardağı nişasta çırpma teli ile çırpıp unu yavaş yavaş ilave edelim.
  5. Hamur kendini toparlayana kadar eğer ele yapışıyorsa dikkatli bir şekilde biraz daha ilave edelim.
  6. Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  7. Elimizde yuvarlayıp yaptığımız şekerli hindistan cevizi karışıma üstünü bulayıp üzerini kaşık ucuyla yarım daireler yapıp şekil verelim.
  8. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına verelim üzeri hafif kızarınca fırından alalım soğuyunca yemeye hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder