Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi (içine)
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi (üzerine)
Hindistan Cevizli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi Yapılışı
- 3 yumurtayı bir kaba alalım, üzerine yavaş yavaş şekeri dökelim .
- Bir yandan çırpma teli ile çırpalım.
- Daha sonra 2 su bardağı sıvı yağını ekleyin.
- 1 su bardağı nişasta çırpma teli ile çırpıp unu yavaş yavaş ilave edelim.
- Hamur kendini toparlayana kadar eğer ele yapışıyorsa dikkatli bir şekilde biraz daha ilave edelim.
- Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Elimizde yuvarlayıp yaptığımız şekerli hindistan cevizi karışıma üstünü bulayıp üzerini kaşık ucuyla yarım daireler yapıp şekil verelim.
- Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına verelim üzeri hafif kızarınca fırından alalım soğuyunca yemeye hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder