Tavuklu Mantar Sote Tarifi
Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 300 gram kültür mantarı
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Doğranmış olan kuru soğanı az miktarda tereyağ ve zeytinyağı ile kavurun.
- 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini ilave edip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
- Ardından doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
- 300 gram doğranmış mantarı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün.
- Son olarak salça ve baharatları ilave edip sotelemeye devam edin.
- Üzerine üç parmak kadar, kaynamış su ilave edip karıştırıp kapağını yarım kapatarak 15 dk daha pişmeye bırakın.
- Dinlendikten sonra servise hazır .
Afiyet olsun 👩🏻🍳👌🏼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder