22 Temmuz 2020 Çarşamba

Tavuklu Mantar Sote Tarifi

Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 300 gram kültür mantarı
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı

    1. Doğranmış olan kuru soğanı az miktarda tereyağ ve zeytinyağı ile kavurun.
    2. 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini ilave edip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
    3. Ardından doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
    4. 300 gram doğranmış mantarı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün.
    5. Son olarak salça ve baharatları ilave edip sotelemeye devam edin.
    6. Üzerine üç parmak kadar, kaynamış su ilave edip karıştırıp kapağını yarım kapatarak 15 dk daha pişmeye bırakın.
    7. Dinlendikten sonra servise hazır .
    Afiyet olsun 👩🏻‍🍳👌🏼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder