26 Temmuz 2020 Pazar

Tepsi Kumpir Tarifi

Tepsi Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Serçe parmağı genişliğinde kaşar peynir
  • 7-8 tane sosis
  • Bi küçük kase mısır
  • 10-15 zeytin
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 – 1, 5 su bardağı garnitür
  • Tuz, pul biber, toz kırmızı biber
  • Ketçap
  • Mayonez

Tepsi Kumpir Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler güzelce yıkanıp tencerede haşlanır.
  2. Haşlanan patatesler soyulur ve derin bir kapta püre haline getirilir.
  3. Sıcağı geçmeden içine 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve küçük rendelenmiş kaşar peynirleri eklenip iyice birbirine geçip eriyene kadar karıştırılır. (küçük rendelerseniz daha kolay erir ve belli olmaz)
  4. Daha sonra bu patatesli harç borcama dökülür ve borcama yayılır. (eğer patatesin kalın kalın durmasını istiyorsanız küçük bir borcama ince durmasını istiyorsanız geniş bir borcama dökerek boyutunu ayarlayabilirsiniz)
  5. Küçük bir tavada yağda salça kavurup suyla kıvam verilir ve içine baharatları ve doğranmış sosisler atılıp ateşte biraz pişirilir. (salça yerine ketçap da kullanabilirsiniz)
  6. Sosisli karışım borcama yaydığınız patatesin üzerine dökülür ve dağıtılır. Üstüne mısır, turşu, zeytin, garnitür de dökülür ve biraz tuz serpiştirilir.
  7. En üste bi kat rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 170 derece fırında 25-30 dakika üstteki kaşarlar eriyene kadar pişirilir. (üstüne dökeceğiniz kaşar peynirlerini büyük rendeyle rendelerseniz kaşarlar eridiğinde katman oluşturur ama küçük rendelerseniz daha çabuk erir ve katman şeklinde kalmaz buda sizin damak zevkinize bağlı bir şey kızarmış kaşar seviyorsanız büyük rendelemenizde fayda var)
Piştikten sonra boyutunu kendiniz ayarlayarak kesip sıcakken servis etmenizi öneririm.
Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder