10 Temmuz 2020 Cuma

Tiramisu Pasta Tarifi

Tiramisu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Yeteri kadar kedi dili bisküvi
Kahveli karışım için;
  • 3 tatlı kaşığı şeker (Arttırılabilir)
  • 1 yemek kaşığı çözünülebilir kahve
  • 1 su bardağı sıcak su
Kreması için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 200 gram labne peyniri
Üzerine serpmek için;
  • Kakao

Tiramisu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tiramisunun kremasını yapalım.Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını koyup orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynamaya başlayınca margarin katalım. Karıştırıp erimesini sağlayalım altını kapatalım.
  3. Kenara alıp ılınmasını bekleyelim. Ayrı bir yerde kahve karışımını hazırlayalım. Bunun için kahve ve şekeri sıcak suyla eriyene kadar karıştıralım. (şekerini arttırabilirsiniz. )
  4. Kremamız ılındıktan sonra labneyi katalım mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım soğumasını bekleyelim.
  5. Borcam taban taraflarını streçleyelım.
  6. Kase borcama dik şekilde yerleştirmek için kedi dillerinin yuvarlak uç kenarlarını bıçakla keselim düz olsun.
  7. Kedi dillerini kahveli karışıma batırıp çıkartalım hemen borcama dik şekilde yerleştirelim.
  8. Orta çukur kısıma kremamızı dökelim. En üste kahveli karışıma batırıp çıkardığımız kedi dillerini dizelim.
  9. Üstünü streçle kapatıp dolaba kaldıralım.
  10. Kalıp gibi çıkması için en az 6 saat buzdolabında bekletelim. Mümkünse bir gece önceden hazırlayabiliriz. İyice dinlenmiş olursa daha güzel olur.
  11. Buzdolabından çıkardığımız tatlıyı bir sunum tabağına ters çevirip çıkaralım.
  12. Streç serdiğimiz için rahat çıkacaktır.
  13. Üstüne kakao serpip isteğe göre süslemeler yapalım. Dilimleyip bu nefis tatlının keyfini çıkaralım.💚.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder