Vişneli Tatlı Harikası Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Arası için;
- 1 paket petibor bisküvi
Vişneli kısmı;
- 3 su bardağı vişne suyu (Ben reçeli sulandırdım)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
Vişneli Tatlı Harikası Tarifi Yapılışı
- Muhallebi yapmak için vanilin ve tereyağ hariç diğer malzemeler koyulaşana kadar pişirilir. Göz göz olmaya başlayınca altı kapatılır ve vanilinle tereyağ eklenir güzelce karıştırılır ve borcama alınır.
- Muhallebi sıcakken üzerine bisküviler dizilir isterseniz krem şantide ekleyebilirsiniz bu evrede ben eklemedim.
- Vişneli sosu için ben reçel kullandım sulandırıp siz hazır meyve suyunda kullanabilirsiniz tüm vişne kısmı malzemesini ekleyip koyulaşana kadar pişirilir ve ve borcama eklenir sıcağı çıkınca istediğiniz gibi süsleyin 2 saat dinlendirin. Afiyet olsun deneyeceklere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder