24 Temmuz 2020 Cuma

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
Köfte harcı için;
  • 500g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik, tuz
Salçalı Sos İçin;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Kekik, karabiber, pul biber, toz biber, tuz

    Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. İlk olarak patlıcanların sap kısımlarını keselim. Daha sonra sonra uzunlamasına ikiye bölelim.
    2. Patlıcanın tabanına kadar inmeden aralıklarla kesikler atalım. Burada tabanına kadar inmeyi benim gibi patlıcanın yanına çöp şişler koyarak engelleyebilirsiniz.
    3. Daha sonra her biri 8 – 9 dilimden oluşacak şekilde keserek yelpazelerimizi hazırlayalım ve tuzlu suda beklemeye bırakalım.
    4. Patlıcanlarımız suda beklerken bizde köfte harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaptaki kıymamıza rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak baharatları ve tuzu ekleyelim ve malzemeler birbiri ile özleşene kadar güzelce yoğuralım.
    5. Patlıcanlarımızı tuzlu sudan aldıktan sonra yıkayıp kurulayalım ve kesiklerin arasını hazırladığımız köfte harcı ile dolduralım. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
    6. Yelpaze patlıcanlarımızı tepsiye dizelim ve üzerine salçalı sosumuzu gezdirelim.
    7. 200°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
    8. Güzelce kızaran yelpaze patlıcanlarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder