Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
Köfte harcı için;
- 500g kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik, tuz
Salçalı Sos İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Kekik, karabiber, pul biber, toz biber, tuz
Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanların sap kısımlarını keselim. Daha sonra sonra uzunlamasına ikiye bölelim.
- Patlıcanın tabanına kadar inmeden aralıklarla kesikler atalım. Burada tabanına kadar inmeyi benim gibi patlıcanın yanına çöp şişler koyarak engelleyebilirsiniz.
- Daha sonra her biri 8 – 9 dilimden oluşacak şekilde keserek yelpazelerimizi hazırlayalım ve tuzlu suda beklemeye bırakalım.
- Patlıcanlarımız suda beklerken bizde köfte harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir kaptaki kıymamıza rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak baharatları ve tuzu ekleyelim ve malzemeler birbiri ile özleşene kadar güzelce yoğuralım.
- Patlıcanlarımızı tuzlu sudan aldıktan sonra yıkayıp kurulayalım ve kesiklerin arasını hazırladığımız köfte harcı ile dolduralım. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Yelpaze patlıcanlarımızı tepsiye dizelim ve üzerine salçalı sosumuzu gezdirelim.
- 200°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Güzelce kızaran yelpaze patlıcanlarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder