Yufka Ekmekten Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka ekmeği
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt yada yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arasına;
- Haşlanmış 2 adet patates
- Karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz
- İsteğe göre peynir, ıspanak vs.
Yufka Ekmekten Tava Böreği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sosunu hazırlayalım.
- Sos için gerekli malzemeleri bir kaba alıp hepsini bir karıştıralım.
- Tavamızı ister sıvı yağ ister tereyağ ile yağlayalım.
- Yufka ekmeğimizi tavaya koyup elimiz ile su serpelim daha sonra kaşık ile hazırladığımız sostan dökelim.
- İkinci yufkayı da koyup aynı işlemi yapalım.
- İkinci katta istediğimiz harcı hazırlayıp koyalım ben patatesli iç harç kullandım.
- Daha sonra aynı işlemi uygulayarak iki yufka daha koyalım tekrar iç harç koyalım.
- İki yufkada bir iç harç koyuyoruz.
- Üzerine kalan iki yufkayıda soslayarak yerleştirip ocakta alt üst pişirelim dilimleyip servis edelim.
- Yufka ekmeğimiz yoksa hazır 4 adet yufka kullanarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder