15 Temmuz 2020 Çarşamba

Yufka Ekmekten Tava Böreği Tarifi

Yufka Ekmekten Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka ekmeği
Sosu için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt yada yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arasına;
  • Haşlanmış 2 adet patates
  • Karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz
  • İsteğe göre peynir, ıspanak vs.

Yufka Ekmekten Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sosunu hazırlayalım.
  2. Sos için gerekli malzemeleri bir kaba alıp hepsini bir karıştıralım.
  3. Tavamızı ister sıvı yağ ister tereyağ ile yağlayalım.
  4. Yufka ekmeğimizi tavaya koyup elimiz ile su serpelim daha sonra kaşık ile hazırladığımız sostan dökelim.
  5. İkinci yufkayı da koyup aynı işlemi yapalım.
  6. İkinci katta istediğimiz harcı hazırlayıp koyalım ben patatesli iç harç kullandım.
  7. Daha sonra aynı işlemi uygulayarak iki yufka daha koyalım tekrar iç harç koyalım.
  8. İki yufkada bir iç harç koyuyoruz.
  9. Üzerine kalan iki yufkayıda soslayarak yerleştirip ocakta alt üst pişirelim dilimleyip servis edelim.
  10. Yufka ekmeğimiz yoksa hazır 4 adet yufka kullanarak aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder