Yumurtalı Çiğ Köfte(Şanlıurfa) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy ince ince kıyılmış soğan
- 5 çay bardağı köftelik ince bulgur
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 çay bardağı isot ( ev yapımı olsa süper)
- Karabiber, kimyon, tuz
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 4 dal ince kıyılmış yeşil soğan
- Servis için marul, domates, salatalık, turşu ve ayran uygun olur.
Yumurtalı harç için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
Yumurtalı Çiğ Köfte(Şanlıurfa) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle isotu ve baharatları bir kapta ılık su ile ıslatalım.
- Daha sonra yeşillik ve yumurtalı harç hariç tüm malzemeyi iyice ama iyice hızlı bir şekilde elimizi ıslata ıslata yoğuralım. (çok fazla su kullanmadan yoğurmaya dikkat edelim)
- Bilek gücü çok önemli, eğer urfalıysanız 10 dakika da yoğurur bu tarife bakmaya bile gerek duymazsınız 🤣 benim gibi çiğ köfteye yabancıysanız yoğurup kıvam aldırmanız 40 dakika yı bulabilir 😁
- Peki kıvamı nereden anlıyoruz. Tüm malzeme iyice birbirini tutacak ve bir parça yediğiniz de ağzınızda ince bulgur un çıtırtısı olmayacak.
- Derin tavada kızgın yağda önce bir fiske tuzla çırptığımız yumurtayı pişirelim, kızarsın.
- Yeşillik ve yumurtayı ekleyelim ve karıştıralım. Bu şekilde çiğ köftemiz hazır❤️😋
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder