13 Temmuz 2020 Pazartesi

Yumurtalı Çiğ Köfte(Şanlıurfa) Tarifi

Yumurtalı Çiğ Köfte(Şanlıurfa) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy ince ince kıyılmış soğan
  • 5 çay bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 çay bardağı isot ( ev yapımı olsa süper)
  • Karabiber, kimyon, tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 4 dal ince kıyılmış yeşil soğan
  • Servis için marul, domates, salatalık, turşu ve ayran uygun olur.
Yumurtalı harç için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta

Yumurtalı Çiğ Köfte(Şanlıurfa) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle isotu ve baharatları bir kapta ılık su ile ıslatalım.
  2. Daha sonra yeşillik ve yumurtalı harç hariç tüm malzemeyi iyice ama iyice hızlı bir şekilde elimizi ıslata ıslata yoğuralım. (çok fazla su kullanmadan yoğurmaya dikkat edelim)
  3. Bilek gücü çok önemli, eğer urfalıysanız 10 dakika da yoğurur bu tarife bakmaya bile gerek duymazsınız 🤣 benim gibi çiğ köfteye yabancıysanız yoğurup kıvam aldırmanız 40 dakika yı bulabilir 😁
  4. Peki kıvamı nereden anlıyoruz. Tüm malzeme iyice birbirini tutacak ve bir parça yediğiniz de ağzınızda ince bulgur un çıtırtısı olmayacak.
  5. Derin tavada kızgın yağda önce bir fiske tuzla çırptığımız yumurtayı pişirelim, kızarsın.
  6. Yeşillik ve yumurtayı ekleyelim ve karıştıralım. Bu şekilde çiğ köftemiz hazır❤️😋
Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder