15 Temmuz 2020 Çarşamba

Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tarifi

Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün bayat ekmek
  • 4 adet yumurta
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 1 bütün bayat ekmeğimizi orta incelikte dilimliyoruz.
  2. Daha sonra 4 yumurtayı kırıp içine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
  3. Ardından uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz.
  4. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ben bol yağda kızartmayı sevmiyorum. Tefal tavalar bu açıdan harika💯 sadece 2 yemek kaşığı yağ ile aynı lezzeti ve daha hafifini elde edebiliyorsunuz.
  5. Ardından ekmeklerimizi önlü arkalı yumurtalı harca batırıp tavaya sıralıyoruz.
  6. Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pişiriyoruz.
  7. Dilerseniz ekmeklerimiz biraz hafif pişsin. Çünkü kaşar peyniri serpip tekrar pişireceğiz.
  8. Pişen yumurtalı ekmeklerimizi bir servis tabağına alıyoruz.
  9. Daha sonra aynı işlemi kalan ekmekler için de uyguluyoruz.
  10. Tüm ekmekler bittikten sonra yine kısık ateşte her bir ekmeğin üzerine 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri döküp kapağını kapatıp eriyene kadar ısıtıyoruz.
  11. Yumurtalı kaşarlı ekmeklerimizi sıcaklığını koruyacak kapaklı bir borcama koyup sıcak bir şekilde servis yapıyoruz. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun🎀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder