Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün bayat ekmek
- 4 adet yumurta
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurtalı Kaşarlı Ekmek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak 1 bütün bayat ekmeğimizi orta incelikte dilimliyoruz.
- Daha sonra 4 yumurtayı kırıp içine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi ilave ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
- Ardından uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz.
- Burada dikkat edilmesi gereken nokta ben bol yağda kızartmayı sevmiyorum. Tefal tavalar bu açıdan harika💯 sadece 2 yemek kaşığı yağ ile aynı lezzeti ve daha hafifini elde edebiliyorsunuz.
- Ardından ekmeklerimizi önlü arkalı yumurtalı harca batırıp tavaya sıralıyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pişiriyoruz.
- Dilerseniz ekmeklerimiz biraz hafif pişsin. Çünkü kaşar peyniri serpip tekrar pişireceğiz.
- Pişen yumurtalı ekmeklerimizi bir servis tabağına alıyoruz.
- Daha sonra aynı işlemi kalan ekmekler için de uyguluyoruz.
- Tüm ekmekler bittikten sonra yine kısık ateşte her bir ekmeğin üzerine 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri döküp kapağını kapatıp eriyene kadar ısıtıyoruz.
- Yumurtalı kaşarlı ekmeklerimizi sıcaklığını koruyacak kapaklı bir borcama koyup sıcak bir şekilde servis yapıyoruz. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun🎀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder