Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barbunya
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yeşil biber
- 3 küçük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Maydanoz
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
- Barbunyalar bir gece suda bekletilir.
- Zeytinyağı düdüklü tencereye alınır.
- Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilip bir kaç dakika kavrulur.
- Ardından yemeklik doğranan biber ve havuç eklenir.
- Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra patates ve sarımsak eklenir.
- Sebzeler iyice kavrulunca salçalar eklenir.
- 1-2 dakikada salçalar kavrulduktan sonra kaynar su eklenir.
- Daha sonra barbunyalar ilave edilir.
- Barbunyanın 2 parmak üstüne gelecek şekilde su koyuyorum ben, çok sulu olmasını sevmiyorum.
- Tuz ve şeker ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılır.
- Kaynamaya başladıktan 20 dk sonra altı kapatılır. 20-30 dk kadar dinlendirir.
- Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirilir ve maydanoz koyulur.
- İster sıcak ister soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder