23 Temmuz 2020 Perşembe

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 küçük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyalar bir gece suda bekletilir.
  2. Zeytinyağı düdüklü tencereye alınır.
  3. Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilip bir kaç dakika kavrulur.
  4. Ardından yemeklik doğranan biber ve havuç eklenir.
  5. Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra patates ve sarımsak eklenir.
  6. Sebzeler iyice kavrulunca salçalar eklenir.
  7. 1-2 dakikada salçalar kavrulduktan sonra kaynar su eklenir.
  8. Daha sonra barbunyalar ilave edilir.
  9. Barbunyanın 2 parmak üstüne gelecek şekilde su koyuyorum ben, çok sulu olmasını sevmiyorum.
  10. Tuz ve şeker ilave edilip düdüklünün kapağı kapatılır.
  11. Kaynamaya başladıktan 20 dk sonra altı kapatılır. 20-30 dk kadar dinlendirir.
  12. Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirilir ve maydanoz koyulur.
  13. İster sıcak ister soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder