7 Temmuz 2020 Salı

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo üzüm yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 domates
  • Az maydanoz
  • Pul biber, karabiber, nane
  • Zeytinyağı
  • Soğan yeşil ve kuru

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları az yağda soteleyelim.
  2. Minik doğranan kabuğu soyulmuş domatesi ilave edelim.
  3. Ardından yıkanıp süzülen pirinci sonra diğer malzemeleri ilave edelim.Soğusun.
  4. Yapraklarında önceden suya yatırıp tuzunu almış olalım :).
  5. Ben sarmalarımı makarna poşeti ile sarıyorum poşetin ortasına yaprağı yerleştirip malzemeyi içine koyup kenarlarını içeri kıvıralım köşelerden sonra poşeti ikiye katlayalım.
  6. Üstte kalan kısmı kendinize doğru çekin lütfen harika oluyor.
  7. Tencereye birkaç yaprak zeminine serelim dini tutmasın diye sardığımız yaprakları sıralayıp üzerine zeytinyağı gezdirelim ve birkaç dilim limon koyalım ekşili oluyor :).
  8. Üzerini geçmeyecek kadar su arada kontrol edip pişme durumuna göre su ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder