Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo üzüm yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 5 domates
- Az maydanoz
- Pul biber, karabiber, nane
- Zeytinyağı
- Soğan yeşil ve kuru
Zeytinyağlı Sarma Tarifi Yapılışı
- Soğanları az yağda soteleyelim.
- Minik doğranan kabuğu soyulmuş domatesi ilave edelim.
- Ardından yıkanıp süzülen pirinci sonra diğer malzemeleri ilave edelim.Soğusun.
- Yapraklarında önceden suya yatırıp tuzunu almış olalım :).
- Ben sarmalarımı makarna poşeti ile sarıyorum poşetin ortasına yaprağı yerleştirip malzemeyi içine koyup kenarlarını içeri kıvıralım köşelerden sonra poşeti ikiye katlayalım.
- Üstte kalan kısmı kendinize doğru çekin lütfen harika oluyor.
- Tencereye birkaç yaprak zeminine serelim dini tutmasın diye sardığımız yaprakları sıralayıp üzerine zeytinyağı gezdirelim ve birkaç dilim limon koyalım ekşili oluyor :).
- Üzerini geçmeyecek kadar su arada kontrol edip pişme durumuna göre su ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder