18 Ağustos 2020 Salı

Adana Kebabı Tarifi

 

Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram iri çekim kıyma
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Adana Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ezilmiş sarımsakla beraber tüm diğer malzemeleri iyice yoğurup buzdolabında dinlenmeye bıraktım. Bu, etin çok cıvık olmaması ve dolayısıyla şişe kolay takılması için önemli.
  2. Yarım saat kadar dolapta bekledikten sonra şişlere çok kalın olmayacak şekilde taktım.
  3. 5 dk öncesinden ocağa alıp ısıttığım ızgara döküm tavada yaptım, evinizde varsa döküm tarzı bir tavada yapmanızı öneririm.
  4. İki yüzünü de kızartarak pişirdim.
  5. Ben aynı tavada közlenmiş biber ve domatesle servis ettim, yardımcı ürünler zevkinize kalmış. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder