Adana Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram iri çekim kıyma
- 50 gram kuyruk yağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Adana Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ezilmiş sarımsakla beraber tüm diğer malzemeleri iyice yoğurup buzdolabında dinlenmeye bıraktım. Bu, etin çok cıvık olmaması ve dolayısıyla şişe kolay takılması için önemli.
- Yarım saat kadar dolapta bekledikten sonra şişlere çok kalın olmayacak şekilde taktım.
- 5 dk öncesinden ocağa alıp ısıttığım ızgara döküm tavada yaptım, evinizde varsa döküm tarzı bir tavada yapmanızı öneririm.
- İki yüzünü de kızartarak pişirdim.
- Ben aynı tavada közlenmiş biber ve domatesle servis ettim, yardımcı ürünler zevkinize kalmış. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder