Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için:
- 5 orta boy patates
- Yarım su bardağı süt
- Bir tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuk sote için:
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Sıvı yağ
- 1 büyük kapya biber
- 8-10 adet sivri biber ya da 5-6 adet çarliston biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça (Domates salçası kullandım biber salçası da olur)
- 1 kg tavuk göğsü
- Tuz
- İstenilen baharatlar (Ben karabiber, pulbiber, tatlı kırmızı biber, kimyon tercih ettim)
Üzeri için:
- Eriyen peynir
Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi soyup haşlamaya bırakıyoruz.
- Haşlanmış patatesleri sıcakken ezip içine süt tuz karabiber ve tereyağını ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Malzemeleri iyice birbirine yedirip püre haline getiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
- Tavuk sote için tavaya biraz sıvı yağı alıyoruz, yemeklik doğranmış soğanı, rendelediğimiz sarımsağı ve şekeri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
- Soğanlar pembeleşip yumuşayınca biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından küp küp doğranmış domatesi, salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Küp küp doğranmış tavukları, baharatları da ekleyip karıştırıyoruz, tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Borcama ya da fırına girebilen herhangi bir tepsiye önce püreyi döküp güzelce yayıyoruz, sonra soteyi ekleyip düzeltiyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da başka bir eriyen peyniri ekliyoruz ve 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Not: benim kullandığım peynir malesef erimeyen türden çıktı, o yüzden görsellik açısından güzel gözükmedi. Ama tadından bir şey kaybetmiyor tabi 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder