18 Ağustos 2020 Salı

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için:

  • 5 orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk sote için:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Sıvı yağ
  • 1 büyük kapya biber
  • 8-10 adet sivri biber ya da 5-6 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates salçası kullandım biber salçası da olur)
  • 1 kg tavuk göğsü
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar (Ben karabiber, pulbiber, tatlı kırmızı biber, kimyon tercih ettim)

Üzeri için:

  • Eriyen peynir

Patates Püreli Fırında Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyup haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Haşlanmış patatesleri sıcakken ezip içine süt tuz karabiber ve tereyağını ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Malzemeleri iyice birbirine yedirip püre haline getiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  3. Tavuk sote için tavaya biraz sıvı yağı alıyoruz, yemeklik doğranmış soğanı, rendelediğimiz sarımsağı ve şekeri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
  4. Soğanlar pembeleşip yumuşayınca biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Ardından küp küp doğranmış domatesi, salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  6. Küp küp doğranmış tavukları, baharatları da ekleyip karıştırıyoruz, tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
  7. Borcama ya da fırına girebilen herhangi bir tepsiye önce püreyi döküp güzelce yayıyoruz, sonra soteyi ekleyip düzeltiyoruz.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da başka bir eriyen peyniri ekliyoruz ve 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Not: benim kullandığım peynir malesef erimeyen türden çıktı, o yüzden görsellik açısından güzel gözükmedi. Ama tadından bir şey kaybetmiyor tabi 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder