Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 4 adet soğan
- 5 adet yeşilbiber
- 3 adet domates
- 750g kuzu kuşbaşı
- 9 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Antep Tava Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlarımızı bekleteceğimiz suyu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kap içerisine suyu dolduralım ve birazda tuz ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra patlıcanlarımızı alacalı bir şekilde soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Sonrasında hazırladığımız tuzlu suya alarak bekletelim. Kabın üzerine kapak kapatarak patlıcanlaın suyun üzerine çıkmasını engelleyebilirsiniz.
- Patateslerimizin kabuğunu soyalım ve küpler halinde doğrayalım. Ancak çok küçük doğramamaya dikkat etmelisiniz.
- Soğanlarımızı, biberlerimizi ve domateslerimizi de yine çok küçük olmayacak şekilde küpler halinde doğrayalım. Yeşil biber kullanmak istemiyorsanız yerine kapya biberde kullanabilirsiniz.
- Doğrama işimiz bittikten sonra fırın tepsimizin bir kenarına etlerimizi alalım.
- Daha sonra patlıcanlarımızı, patateslerimizi, yeşil biberlerimizi, soğanlarımızı ve domateslerimizi de tepsiye alalım.
- Sarımsaklarımızı da ilave ettikten sonra yemeğimizin sosunu hazırlayalım.
- Bunun için uygun bir kap içerisine domates salçası, biber salçası, kekik, pul biber, kimyon, karabiber, tuz, su ve zeytinyağını alarak pürüzsüz olacak şekilde tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
- Hazır olan sosumuzu tepsimize boşaltalım ve sosun et ve sebzelerle iyice karışması için elimizle malzemelerimizi güzelce harmanlayalım.
- Yemeğimizin üzerini sar pişir ile kapatalım ve önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
- Süre sonunda pişen yemeğimizi fırından alalım, sar pişiri üzerinden çıkartalım.
- Yemeğimizin üzerinin kızarması için tekrardan üzeri açık bir şekilde fırına verelim ve 30 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız Antep Tavamız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder