Böğürtlenli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı su
- 250 300 gr böğürtlen
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Böğürtlenli Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle fırınımızı 160 dereceye alıyoruz daha sonra karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kırıyoruz.
- Şeker ve suyu ilave edip iyice çırpıyoruz unumuzu kabartma tozu ve vanilya ilave edip iyice çırpıyoruz.
- Hamurumuzu kek kalıbını yağlayıp içine döküyoruz ve önceden ısıtılmış fırına verip yarım saat pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken böğürtlenlerimizi blendirdan geçirip püre haline getiriyoruz.
- Krem şantimizi 2 su bardağı süt ile hazırlıyoruz kekimiz piştikten sonra ikiye bölüyoruz süt ile ıslatıyoruz krem şanti ve böğürtleni sırasıyla sürüyoruz.
- Sonra pastamızı krem şanti ile kapatıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder