25 Ağustos 2020 Salı

Böğürtlenli Pasta Tarifi

Böğürtlenli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı su
  • 250 300 gr böğürtlen
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt

Böğürtlenli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırınımızı 160 dereceye alıyoruz daha sonra karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kırıyoruz.
  2. Şeker ve suyu ilave edip iyice çırpıyoruz unumuzu kabartma tozu ve vanilya ilave edip iyice çırpıyoruz.
  3. Hamurumuzu kek kalıbını yağlayıp içine döküyoruz ve önceden ısıtılmış fırına verip yarım saat pişiriyoruz.
  4. Kekimiz pişerken böğürtlenlerimizi blendirdan geçirip püre haline getiriyoruz.
  5. Krem şantimizi 2 su bardağı süt ile hazırlıyoruz kekimiz piştikten sonra ikiye bölüyoruz süt ile ıslatıyoruz krem şanti ve böğürtleni sırasıyla sürüyoruz.
  6. Sonra pastamızı krem şanti ile kapatıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder