25 Ağustos 2020 Salı

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayacak )
İçine sürmek için;
  • 1 su bardağı tahin
  • Ceviz
  • Fındık
  • Haşhaş
  • Susam
  • Toz şeker(sadece cevizli de yapılabilir ama ben çeşit çeşit yaptım)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Unu kabın içine koyalım, ortasını açalım ve maya süt su şeker tuzu ekleyip eritelim.
  2. Sıvı yağıda ekleyip yoğuralım.
  3. Mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamurdan küçük bezeler koparalım, yuvarlak açalım.
  5. İçine tahin sürelim ve şeker serpelim. Neli istiyorsanız onu da ekleyin ve sarın.
  6. Yarısından kesin ve burgu yapıp çiçek gibi sarın.
  7. Tepsiye dizdiğimiz hamurun üzerine yumurta sürüp fırına verelim.
  8. 180 derece fırında 35 dakika pişmesi yeterli oluyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder