25 Ağustos 2020 Salı

Bol Soslu Islak Kek Tarifi

Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için ;
  • Fındık yada ceviz

Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı



  1. Yumurtalar ile şeker çırpılır.
  2. Üzerine sıvı yağ, süt, vanilya ve kakao ilave edilir tekrar çırpılır.
  3. İyice çırpıldıktan sonra un ve unun üzerine kabartma tozu ekleyelim ve yavaş yavaş çırpalım.
  4. Fırın kabımızı yağladıktan sonra kek harcımızı eşit şekilde dökelim 180 derecede pişirelim.
  5. Kekimiz fırından çıkmaya yakın sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
  6. Sos için tenceremize kakao, sıvı yağ, şeker ve sütümüzü ekleyip iyice çırptıktan sonra ocağa alalım ve kaynayana kadar arada karıştırarak pişirelim.
  7. Kekimiz piştikten sonra sıcak sıcak dilimleyelim ve sosumuzu sıcak şekilde kekimize dökelim. Afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder