Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için ;
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
Üzeri için ;
- Fındık yada ceviz
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurtalar ile şeker çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, süt, vanilya ve kakao ilave edilir tekrar çırpılır.
- İyice çırpıldıktan sonra un ve unun üzerine kabartma tozu ekleyelim ve yavaş yavaş çırpalım.
- Fırın kabımızı yağladıktan sonra kek harcımızı eşit şekilde dökelim 180 derecede pişirelim.
- Kekimiz fırından çıkmaya yakın sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
- Sos için tenceremize kakao, sıvı yağ, şeker ve sütümüzü ekleyip iyice çırptıktan sonra ocağa alalım ve kaynayana kadar arada karıştırarak pişirelim.
- Kekimiz piştikten sonra sıcak sıcak dilimleyelim ve sosumuzu sıcak şekilde kekimize dökelim. Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder