25 Ağustos 2020 Salı

Kayısı Marmelatı Tarifi

Kayısı Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kg kayısı
  • 2.5 kg beyaz toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı

  1. Kayısıları yıkayın, çekirdeğinden ayırın ve ikiye bölün.
  2. Daha sonra tencereye kat kat kayısı ve beyaz toz şekeri ekleyin.
  3. 1 gece buzdolabında bekletin.
  4. Sabah yüksek ateşte kaynatmaya başlayın.
  5. Tereyağını ekleyin ve ocağınızı kısık ateşe ayarlayın.
  6. Yarım saat kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyin ve 10 dk daha kaynatın.
  7. Mikserinizle pürüzsüz olana dek çekin.
  8. Marmelatınız sıcakken kavanozlarınıza koyun, sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  9. Soğuduktan sonra farklı tariflerde veya kahvaltıda keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder