Kayısı Marmelatı Tarifi
Kayısı Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 kg kayısı
- 2.5 kg beyaz toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tereyağı
Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı
- Kayısıları yıkayın, çekirdeğinden ayırın ve ikiye bölün.
- Daha sonra tencereye kat kat kayısı ve beyaz toz şekeri ekleyin.
- 1 gece buzdolabında bekletin.
- Sabah yüksek ateşte kaynatmaya başlayın.
- Tereyağını ekleyin ve ocağınızı kısık ateşe ayarlayın.
- Yarım saat kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyin ve 10 dk daha kaynatın.
- Mikserinizle pürüzsüz olana dek çekin.
- Marmelatınız sıcakken kavanozlarınıza koyun, sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- Soğuduktan sonra farklı tariflerde veya kahvaltıda keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder