Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı irmik
- 100 gr sanayağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker (damak tadına göre arttırabilirsiniz)
Cevizli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yağı koyup eritiyoruz.
- Ardından irmiği ekleyip orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.
- Rengi kahverengiye dönünce ceviz içlerimizi ekliyoruz.
- Şerbeti için su ve şekeri karıştırıp irmiğin üzerine yavaş bir şekilde ekliyoruz. Ve karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Arada kapağını açıp karıştıralım, kıvamına bakıp suyunu çekince altını kapatalım.
- 20-25 dk sonra servise hazır hale geliyor 😋.
- İsterseniz dondurmayla da servis edebilirsiniz harika oluyor 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder