21 Ağustos 2020 Cuma

Cevizli İrmik Helvası Tarifi

 

Cevizli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı irmik
  • 100 gr sanayağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker (damak tadına göre arttırabilirsiniz)

Cevizli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağı koyup eritiyoruz.
  2. Ardından irmiği ekleyip orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.
  3. Rengi kahverengiye dönünce ceviz içlerimizi ekliyoruz.
  4. Şerbeti için su ve şekeri karıştırıp irmiğin üzerine yavaş bir şekilde ekliyoruz. Ve karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  5. Arada kapağını açıp karıştıralım, kıvamına bakıp suyunu çekince altını kapatalım.
  6. 20-25 dk sonra servise hazır hale geliyor 😋.
  7. İsterseniz dondurmayla da servis edebilirsiniz harika oluyor 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder