Mozaik Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram petibör bisküvi (1 buçuk paket)
- 1 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Benmari usulü eritilmiş 65 gram antep fıstıklı çikolata ( o an elimde bu çikolata vardı birde antep fıstıklı olduğu için bunu tercih ettim )
Mozaik Pasta (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bisküvileri 4’e 5’e bölerek bir buçuk paketi kırıyoruz onu bir kaba alıp başka bir derin kasede süt şeker kakaoyu karıştırıp şekerin tamamen erimesini sağlarız.
- Daha sonra antep fıstıklı çikolatayı benmari usulu eritip hazır hale getirdikten sonra onu da karışıma ilave ediyoruz ve kırılmış bisküvileri de sıvı karışıma ekleyip bisküvileri kırmadan bir spatula yardımı ile güzelce içine alacak şekilde karıştırıyoruz.
- Daha sonra herhangi bir kek kalıbı baton kek normal borcam hangisine istersiniz kabınıza göre ölçüleri arttırıp yapabilirsiniz.
- Ben borcam baton kalıp kullandım kalıbımızın içerisine küçük boy buz dolabı poşetini yandan açarak koyuyoruz ve karışımımızı içerine ilave edip kalıbın şeklini almasını sağlıyor ve buzluğa 2-3 saat dinlenmek üzere gönderiyoruz.
- Daha sonra servis için hazır olacaktır.
Sizler içerisine herhangi bir kuruyemiş kullanabilirsiniz.
Benim çikolatam antep fıstıklı olduğu için gerek duymadım.
Yağsız kalorisiz enfes bir lezzet şimdiden herkese afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder