Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Susam çörek otu
Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri yoğurun. Poğaça hamurundan daha yumuşak hamur elde edin.
- Duruma göre en ekleme veya su ekleme yapabilirsiniz. Çünkü her unun yapısı farklıdır.
- Elinize sıvı yağ alıp hamuru toparlayabilirsiniz. 2 saat bekletin hamuru. 6 eşit parçaya bölün.
- Koyacağınız tepsiye çiçek şekli verip dizin.
- Üstüne tereyağ sürüp susam ekleyebilirsiniz. Tepside de 30 dk mayalansın.
- 200 derecede ilk 40 dk üstü kapalı, son 10 dk üstü açık pişirebilirsiniz. İnstaram adresimi takip etmeyi unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder