17 Ağustos 2020 Pazartesi

Çiçek Ekmek Tarifi

 

Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Susam çörek otu

Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri yoğurun. Poğaça hamurundan daha yumuşak hamur elde edin.
  2. Duruma göre en ekleme veya su ekleme yapabilirsiniz. Çünkü her unun yapısı farklıdır.
  3. Elinize sıvı yağ alıp hamuru toparlayabilirsiniz. 2 saat bekletin hamuru. 6 eşit parçaya bölün.
  4. Koyacağınız tepsiye çiçek şekli verip dizin.
  5. Üstüne tereyağ sürüp susam ekleyebilirsiniz. Tepside de 30 dk mayalansın.
  6. 200 derecede ilk 40 dk üstü kapalı, son 10 dk üstü açık pişirebilirsiniz. İnstaram adresimi takip etmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder