Katıklı Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kabak
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Baharatlar (Pulbiber, karabiber, kimyon, reyhan)
- Tuz
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağda tozbiber
Katıklı Dolma Tarifi Yapılışı
- Kabakları doğrayın.
- İçlerini oyun ve kabak halkaları elde edin.
- İç harca koyacağınız malzemeleri güzelce karıştırın.
- Kabakların içini doldurun ve yan yana tencereye dizin.
- Üstüne tabak kapatın. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.
- Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve tereyağda pulbiber döküp servis edebilirsiniz.
Instagram adresimi takip etmeyi unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder