16 Ağustos 2020 Pazar

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi

 

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda ısısında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Üzeri süslemek için;

  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Uygun kaba margarin sıvı yağ ve yumurtayı alın iyice mikser ile çırpın.
  2. Daha sonra pudra şeker nişastayı ekleyin ve güzel bir kıvam alması için elinizle iyice yoğurun.
  3. Ardında kabartma tozu vanilya  ekleyin unu da azar azar eklemeye özen göstererek yoğurmaya devam edin.
  4. Kurabiye hamurunu 5 dk kadar buzdolabında üzeri streçli dinlendirin.
  5. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serili fırında aralıklı bir şekilde yan yana sıralayın.
  6. Ve üzerine çatal ile delikle açın önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirin beyaz kalmasına dikkat  edin.
  7. Hazır çikolata sosunu eritin ve soğuyan kurabiyelerin kenarlarına batırın ve Hindistan cevizine bulayın biraz donması için bekleyin daha sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder