Fırında Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 4.5 su bar un
- 1.5 tat kaş tuz
- 2 tat kaş şeker
- 1 çor kaş kuru maya
- 1.5 su bar ılık su
Fırında Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kap alıp unu şekeri tuzu ve mayayı ekleyin.
- Suyu azar azar koyarak kıvama getirin.
- Üstünü bir bezle örtün. İlk yoğurma da 1. 5 saat dinlendirin ardından kabaran hamurumuzu hep içe doğru yoğurun ama fazla değil.
- Ardından 45 dakika daha üstü kapalı dinlendirin ve gene yoğurun.
- Bu sefer hamurumuzu pişireceğiniz fırın kabına alın.
- Ben tabanına yağlı kağıt koyuyorum yapışmaması için ve gene üstü bezle kapalı şekilde 20 ile 30 dakika kadar bekletin.
- Unutmadan belirtiyim. Her hamuru yoğurmadan önce ellerinizi ıslatın.
- Böylece hem elinize yapışmaz hem de daha güzel kıvam bulur.
- Aşağıda her mayaya gelmenin fotosunu ekledim.
- Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın fansız şekilde alt üst çalıştırın.
- Fırının içine 2 bar kadar bi kapta su koyun. 40 dakika orta rafta pişirin.
- Ben 40 dakikadan sonra ekmeği kabından çıkartıp ters şekilde fırına (tel rafa)koyup 10 dakika da bu şekilde pişiriyorum.
- Amaç altınında çıtır çıtır olması ama siz direkt süresi bitene kadar da içinde tutabilirsiniz.
- Ekmeğinizi süre bittikten sonra çıkartın ve dinlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder