16 Ağustos 2020 Pazar

Fırında Ekmek Yapımı Tarifi

 

Fırında Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4.5 su bar un
  • 1.5 tat kaş tuz
  • 2 tat kaş şeker
  • 1 çor kaş kuru maya
  • 1.5 su bar ılık su

Fırında Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kap alıp unu şekeri tuzu ve mayayı ekleyin.
  2. Suyu azar azar koyarak kıvama getirin.
  3. Üstünü bir bezle örtün. İlk yoğurma da 1. 5 saat dinlendirin ardından kabaran hamurumuzu hep içe doğru yoğurun ama fazla değil.
  4. Ardından 45 dakika daha üstü kapalı dinlendirin ve gene yoğurun.
  5. Bu sefer hamurumuzu pişireceğiniz fırın kabına alın.
  6. Ben tabanına yağlı kağıt koyuyorum yapışmaması için ve gene üstü bezle kapalı şekilde 20 ile 30 dakika kadar bekletin.
  7. Unutmadan belirtiyim. Her hamuru yoğurmadan önce ellerinizi ıslatın.
  8. Böylece hem elinize yapışmaz hem de daha güzel kıvam bulur.
  9. Aşağıda her mayaya gelmenin fotosunu ekledim.
  10. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın fansız şekilde alt üst çalıştırın.
  11. Fırının içine 2 bar kadar bi kapta su koyun. 40 dakika orta rafta pişirin.
  12. Ben 40 dakikadan sonra ekmeği kabından çıkartıp ters şekilde fırına (tel rafa)koyup 10 dakika da bu şekilde pişiriyorum.
  13. Amaç altınında çıtır çıtır olması ama siz direkt süresi bitene kadar da içinde tutabilirsiniz.
  14. Ekmeğinizi süre bittikten sonra çıkartın ve dinlendirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder