19 Ağustos 2020 Çarşamba

Çok Lezzetli Tam Ölçülü Kahvaltılık Sos Tarifi

 

Çok Lezzetli Tam Ölçülü Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg kapya biber
  • 1 kg yumurta domates
  • Yarım kg sarımsak
  • 250 gram acı biber (Veya tatlı kıl biber acı sevmeyenler için)
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Çok Lezzetli Tam Ölçülü Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bütün sebzeleri yıkayıp çürük kısımlardan, saplardan ayıklayalım.
  2. Kapya biber, domates, acı biberi robottan çekip bir derin tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirelim, bu işlem yaklaşık 1 saat sürdü. Bursa yani yumurta domatesini tercih etmenizi öneriyorum daha az sulu oldu için. Bu arada acı sevmiyorsanız tatlı kıl biber kullanabilirsiniz, bu ölçülerde acı biber hiç rahatsız edebilecek acı vermedi, tam tersi çok leziz oldu. Ben acıyı çok severim ayrıyetten kendim için daha fazla acı biber içeren bir sos hazırladım, siz de isterseniz acı biber miktarını çoğaltabilirsiniz.
  3. Sarımsakları ayıklayıp, yaklaşık 6 büyük baş sarımsak kullandım, robottan çekelim.
  4. Sos suyunu çekti ise bir bardak zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave edelim(siz damak zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz) ve yaklaşık 10dk daha kaynatalım.
  5. En son sarımsakları ilave edip yaklaşık 5-10dk daha kaynatıp kavanozlara paylaştırıp kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirelim. Bu şekilde 24 saat dursun sızdırma var mı diye emin olmak için. Ben kavanozları ve yen’i kapakları bulaşık makinesinde deterjansız sıcak programda yıkayıp sosun pişmesine denk getirip yıkıyorum.Kavanozlar ve kapaklar da sıcak oluyor, bu yüzden kesinlikte sızdırma olmuyor. Gönül rahat ile serin bir yerde saklayabilirsiniz.
  6. Ben dün yaptım, 1-2 hafta daha buzdolabında saklarım sonradan da serin bir yere koymayı düşünüyorum. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin. Kapaklar kesinlikte yen’i olmalı. Tam verilen ölçüde yaparsanız emin’im tadını çok beğenirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder