Etli Kuru Fasulye (Herkes Yapar Ama Bu Bir Başka) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kurufasulye (Cinsi isteğe bağlı)
- 250 gram küp doğranmış dana eti
- 1 orta boy kuru soğan küp doğranmış
- 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Etli Kuru Fasulye (Herkes Yapar Ama Bu Bir Başka) Tarifi Yapılışı
- Kurufasulyemizi üstü 4 parmak geçecek kadar şu dolu tenceremizde 15 dakika haşlıyoruz.
- Diğer tarafta yağ ile kuru soğanı kavururken eti ilave diyoruz ve 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra haşlanmış kuru fasulyeleri ve salçayı katarak 15 dakika hepsini kısık ateşte kavuruyoruz. Amacımız fasulyenin yoğunlaşmasını özleşmesini sağlamak.
- Ayrı bir yerde kaynattığımız suyumuzu kavrulmuş fasulyenin üstüne 3 parmak geçecek kadar döküyoruz.
- Tuz ve karabiberini de ekleyerek düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz. Benim düdüklüm için 30 dakika yeterli siz süreyi kendi tencerenize göre ayarlayabilirsiniz. Sonuçmu? denemeniz lazım :) afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder