19 Ağustos 2020 Çarşamba

Etli Kuru Fasulye (Herkes Yapar Ama Bu Bir Başka) Tarifi

 

Etli Kuru Fasulye (Herkes Yapar Ama Bu Bir Başka) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kurufasulye (Cinsi isteğe bağlı)
  • 250 gram küp doğranmış dana eti
  • 1 orta boy kuru soğan küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber

Etli Kuru Fasulye (Herkes Yapar Ama Bu Bir Başka) Tarifi Yapılışı

  1. Kurufasulyemizi üstü 4 parmak geçecek kadar şu dolu tenceremizde 15 dakika haşlıyoruz.
  2. Diğer tarafta yağ ile kuru soğanı kavururken eti ilave diyoruz ve 5 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra haşlanmış kuru fasulyeleri ve salçayı katarak 15 dakika hepsini kısık ateşte kavuruyoruz. Amacımız fasulyenin yoğunlaşmasını özleşmesini sağlamak.
  4. Ayrı bir yerde kaynattığımız suyumuzu kavrulmuş fasulyenin üstüne 3 parmak geçecek kadar döküyoruz.
  5. Tuz ve karabiberini de ekleyerek düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz. Benim düdüklüm için 30 dakika yeterli siz süreyi kendi tencerenize göre ayarlayabilirsiniz. Sonuçmu? denemeniz lazım :) afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder