21 Ağustos 2020 Cuma

Çıtır Tavuk Tarifi

 

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım şişe madem suyu (100ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)

Bulamak için;

  • Yeterince kahvaltılık mısır gevreği (Mısır gevreği yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz)

Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsler çok kalın olmayacak şekilde parçalara doğranır.
  2. Ayrı bir kase içersinde bütün sos malzemeleri koyulur ve güzelce çırpılır.
  3. Tavuklar içersine koyulur karıştırır.
  4. Üzeri streçleyip buzdolabında 2 saat bekletilir.
  5. Ayrı bir kapta mısır gevreği elle ufaltılır.
  6. Çok toz şeklinde olmasın aralarında iri parçalar olabilir.
  7. Dinlenen tavuklar teker teker mısır gevreğine bulanır ve kızgın yağda çok yakmadan kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder