Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker eriyince 5 dk kaynatılır soğumaya bırakılır.
- Ardından hamur için tüm malzemeler katılır.
- Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılıp çay bardağının ağzıyla hamurun üstüne dalga şekli verilir.
- Daha sonra daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.
- Piştikten sonra fırından çıkarılıp üzerine soğuk şerbet dökülür.
- Tatlı şerbeti çekene kadar dinlendirilir.
- Ardından üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder