2 Ağustos 2020 Pazar

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker eriyince 5 dk kaynatılır soğumaya bırakılır.
  2. Ardından hamur için tüm malzemeler katılır.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılıp çay bardağının ağzıyla hamurun üstüne dalga şekli verilir.
  4. Daha sonra daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirilir.
  5. Piştikten sonra fırından çıkarılıp üzerine soğuk şerbet dökülür.
  6. Tatlı şerbeti çekene kadar dinlendirilir.
  7. Ardından üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder