2 Ağustos 2020 Pazar

Kıyır Kıyır Kahvaltı Poğaça Tarifi

Kıyır Kıyır Kahvaltı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardak sıvı yağı
  • 1/2 (yarım) bardak yoğurt(yarım su bardak)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yumurta akı hamura katıyoruz
  • Tuz
  • 1 yumurta sarisi +1 tatlı kaşık pekmez
Üzerine sürmek için;
  • 3,5 bardak un
  • Susan
İç harcı;
  • Sucuk
  • Peynir

Kıyır Kıyır Kahvaltı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta sarisi ve pekmez hariç tüm malzemeler mutfakşefe koyup yoğuruyoruz.
  2. Sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içine harcını koyuyoruz.
  3. Bir tepsiye yağılı kağıt koyup poğaçaları tepsiye dizelim.
  4. Son olarak üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürelim ve susama batıralım.
  5. Ben aksamdan hazırladım ve buzdolabında bekletelim.
  6. Sabah taze pişirdim. 200 derecede alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
Yapıp ve deneyenlere afiyet olsun 💞☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder