30 Ağustos 2020 Pazar

Dondurma Tarifi

Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 gram sahlep
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler tencerede harmanlanır. Orta ateşte karıştırılarak kaynatılır.
  2. Ara sıra kepçenin tencere içinden dışarı doğru hareketi ile havalandırılır.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınan karışım soğumaya bırakılır.
  4. Oda ısısına gelen karışım dondurmanın yapılacağı kaplara aktarılır ve bu aşamada dondurmanın içine istenilen malzemeler koyulur (Örneğin çikolatalı dondurma için 1 çorba kaşığı kakao yada vanilyalı için bir paket vanilya)
  5. Soğuyan karışım iki dakika blenderlanır ve dondurucuya koyulur.
  6. İki saat sonra dondurucudan alınan karışımlar iki dakika blenderlandıktan sonra tekrar dondurucuya koyulur. Bu aşamadan sonra her üç saatte bir üçer dakika blenderlama işlemi üç kere tekrarlanır.
  7. En son blender işleminden sonra dondurucuda beş saat bekleyen dondurmalar artık hazır.
  8. Blenderınızın gücünün iyi olması gerekiyor, yaptığınız miktar arttıkça bazı makinelerin performansı düşebiliyor hatta durabiliyor. Bu durum süreci aksatabiliyor.
  9. Bu tarif ile hazırladığınız dondurmayı dolapta uzun süre bekletebilirsiniz.
  10. Her blender aşamasında dış taraflar donmaya başlamış, iç taraflar daha akışkan durumda olacaktır. Önce tamamını karıştırıp ardından blender yapılır.
  11. İçine koyulan malzeme türüne göre blender aşamalarında yoğunluk, kıvamda farklılıklar görülebilir, endişeye gerek yok.
  12. Aynı tarif ile malzeme ekleme aşamasında koyarak yapabileceğiniz özellikle limonlu ve ballı cevizli çeşitleri de oldukça güzel oluyor.
  13. Limonlu dondurma hazırlarken bir limon kabuğu rendesini şeker ile ovalanır, karışıma bir tutam zerdeçal da eklenir.
  14. Bu tarif ve diğerleri mutfakkeyiftir ınstagram sayfasında yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder