Dondurma Tarifi
Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 10 gram sahlep
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Dondurma Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler tencerede harmanlanır. Orta ateşte karıştırılarak kaynatılır.
- Ara sıra kepçenin tencere içinden dışarı doğru hareketi ile havalandırılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınan karışım soğumaya bırakılır.
- Oda ısısına gelen karışım dondurmanın yapılacağı kaplara aktarılır ve bu aşamada dondurmanın içine istenilen malzemeler koyulur (Örneğin çikolatalı dondurma için 1 çorba kaşığı kakao yada vanilyalı için bir paket vanilya)
- Soğuyan karışım iki dakika blenderlanır ve dondurucuya koyulur.
- İki saat sonra dondurucudan alınan karışımlar iki dakika blenderlandıktan sonra tekrar dondurucuya koyulur. Bu aşamadan sonra her üç saatte bir üçer dakika blenderlama işlemi üç kere tekrarlanır.
- En son blender işleminden sonra dondurucuda beş saat bekleyen dondurmalar artık hazır.
- Blenderınızın gücünün iyi olması gerekiyor, yaptığınız miktar arttıkça bazı makinelerin performansı düşebiliyor hatta durabiliyor. Bu durum süreci aksatabiliyor.
- Bu tarif ile hazırladığınız dondurmayı dolapta uzun süre bekletebilirsiniz.
- Her blender aşamasında dış taraflar donmaya başlamış, iç taraflar daha akışkan durumda olacaktır. Önce tamamını karıştırıp ardından blender yapılır.
- İçine koyulan malzeme türüne göre blender aşamalarında yoğunluk, kıvamda farklılıklar görülebilir, endişeye gerek yok.
- Aynı tarif ile malzeme ekleme aşamasında koyarak yapabileceğiniz özellikle limonlu ve ballı cevizli çeşitleri de oldukça güzel oluyor.
- Limonlu dondurma hazırlarken bir limon kabuğu rendesini şeker ile ovalanır, karışıma bir tutam zerdeçal da eklenir.
- Bu tarif ve diğerleri mutfakkeyiftir ınstagram sayfasında yer almaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder