30 Ağustos 2020 Pazar

Teremyağlı Boşnak Mantısı Tarifi

Teremyağlı Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 yaprak milföy
  • 100 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı teremyağ

Teremyağlı Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan rondoda incecik doğranır.
  2. Kıymaya soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber ilave edilip harmanlanır.
  3. Her bir milföy yaprağı 8 parçaya bölünür.
  4. Ortalarına kıymalı harçtan koyularak mantı gibi kapatılıp ters çevirip borcama dizilir.
  5. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Fırından aldıktan sonra 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması beklenir.
  7. Üzerine yoğurt dökülür.
  8. Tavada eritilen 2 kaşık teremyağın içine biraz toz kırmızı biber ilave edilip yoğurtun üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder