Teremyağlı Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 8 yaprak milföy
- 100 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı teremyağ
Teremyağlı Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı
- Soğan rondoda incecik doğranır.
- Kıymaya soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber ilave edilip harmanlanır.
- Her bir milföy yaprağı 8 parçaya bölünür.
- Ortalarına kıymalı harçtan koyularak mantı gibi kapatılıp ters çevirip borcama dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından aldıktan sonra 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması beklenir.
- Üzerine yoğurt dökülür.
- Tavada eritilen 2 kaşık teremyağın içine biraz toz kırmızı biber ilave edilip yoğurtun üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder