Ekmek Salması Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet tandır ekmeği
- Tereyağ
Ekmek Salması Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etler küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğranır ,düdüklü tencereye alınır.
- İsterseniz normalde tenceredede pişirebilirsiniz normalde etinizi nasıl pişiriyorsanız öyle pişirin, ben düdüklü tencere 1 -2 bardak suyla pişiriyorum.
- Güzelce piştikten sonra tencereye(sacda olur) alıyorum tencereye suyunu süzüp alıyorum.
- Tereyağ ekliyorum.
- Yağ eriyince suyundan biraz döküp doğradığımız ekmekleri içini salıp kaşıkla karıştırıyorum.
- Ekmekler burda ıslanacak ama çok değil .
- Islanan ekmekleri tabağımıza alalım üzerine etleri alıp servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder