10 Ağustos 2020 Pazartesi

Ekmek Salması Tarifi

 

Ekmek Salması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet tandır ekmeği
  • Tereyağ

    Ekmek Salması Tarifi Yapılışı

    1. Kuşbaşı etler küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğranır ,düdüklü tencereye alınır.
    2. İsterseniz normalde tenceredede pişirebilirsiniz normalde etinizi nasıl pişiriyorsanız öyle pişirin, ben düdüklü tencere 1 -2 bardak suyla pişiriyorum.
    3. Güzelce piştikten sonra tencereye(sacda olur) alıyorum tencereye suyunu süzüp alıyorum.
    4. Tereyağ ekliyorum.
    5. Yağ eriyince suyundan biraz döküp doğradığımız ekmekleri içini salıp kaşıkla karıştırıyorum.
    6. Ekmekler burda ıslanacak ama çok değil .
    7. Islanan ekmekleri tabağımıza alalım üzerine etleri alıp servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder